ZOMERTOUR 2020

De Zomertour in Kampenhout is een regelmatigheidscriterium over alle door het Seniorencomité georganiseerde wedstrijden gedurende de zomerperiode: in principe alle dinsdagen tussen 1 april en 31 oktober. Zowel de thuiswedstrijden, als de wedstrijden op verplaatsing, komen in aanmerking. Wedstrijden georganiseerd door de KBGF of Golf Vlaanderen komen niet in aanmerking. De wedstrijden van de Noord-Oost Competitie komen wel in aanmerking.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de formule Single Stableford (qualifying of niet).

RAADPLEEG HIER DE EINDSTAND VAN 2019

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De wedstrijden worden gespeeld volgens :
 1. De Golfregels en Amateurstatus Regels goedgekeurd door R&A Rules Ltd.
 2. Het intern reglement van de club.
 3. De local rules van de baan die gespeeld wordt.
 4. Vanaf het zomerseizoen 2020 kan IEDEREEN kiezen van welke Tee-off hij of zij speelt. Hun keuze is voor het ganse seizoen en kan tussentijds niet aangepast worden. Het secretariaat zal de strokes aanpassen.

De Zomertour valt onder de organisatie en toezicht van het Seniorencomité van Golfclub Kampenhout.

Het Comité
- organiseert en houdt toezicht op de wedstrijden
- ziet toe op het correct toepassen van de golfregels
- neemt de scorekaarten in ontvangst of bepaalt waar de scorekaarten moeten worden ingeleverd
- houdt de uitslagen bij, stelt een klassement en een eindrangschikking op
- plaatst de uitslagen en het klassement op de website van de club; de beslissingen van het Comité zijn definitief en kunnen door de deelnemers niet betwist worden,
- bepaalt de categorieën en ook de winnaars en hun runner-ups in elke categorie.

Deelnemingsvoorwaarden

De Zomertour staat open voor alle senior amateurspelers die lid zijn van Golfclub Kampenhout en die een officiële handicap hebben op het einde van de Zomertour 2019.

De competitie

Per wedstrijd wordt een rangschikking opgemaakt volgens het behaalde aantal Stableford-punten.

De uitslagen van alle wedstrijden worden verwerkt in een algemeen klassement dat leidt tot een eindrangschikking per categorie.

Om aan het einde van de zomertour in aanmerking te komen voor de prijzen moet de speler minstens aan 10 wedstrijden van de Zomertour hebben deelgenomen.

De spelers worden volgens de officiële handicap die zij na de laatste wedstrijd van de Zomertour 2019 bereikt hebben ingedeeld in totaal drie categorieën :

De speler met de meeste punten in zijn tien beste wedstrijden wordt de winnaar van de Zomertour in zijn categorie.

Bij gelijke stand wordt vervolgens rekening gehouden met in dalende orde van belang :
- het aantal top 10 plaatsen in elk van de tien beste wedstrijden
- het aantal top 5 plaatsen in elk van de tien beste wedstrijden
- de hoogste behaalde netto score in een van de tien beste wedstrijden

Er wordt door het Seniorencomité een prijs voorzien voor de winnaar van elke categorie en een voor de runner-up.

Veel succes!

KLIK HIER VOOR DE EINDUITSLAG VAN 2018