Nieuwsbrief van je captain...maart 2019
 

Beste Golfvrienden,

Slecht weer vandaag he …   en nee ik heb het niet over t paard van Sinterklaas….
Hierbij enkele belangrijke mededelingen.

19 maart eerstkomende 
Na onze eclectic zal Onze Referee, Alain Vandebos, de nieuwe golfregels nog even terug in sneltempo overlopen aan de hand van een filmpje.
Hij zal ook jullie vragen over jullie probleemervaringen of onduidelijkheden beantwoorden.
Jullie kunnen deze vragen schriftelijk  stellen door ze ofwel volgende dinsdag 12.03.19 na de eclectic af te geven aan mezelf ofwel door ze mij via mail te bezorgen op mijn mailadres [email protected]

Dinsdag 02.04.2019
In principe is dit de openingsdag van ons seizoen … maar…. door de uitbatingswissel van ons clubhouse, zal dit gesloten zijn…… 
Onze wedstrijd (een gewone counting) gaat gewoon door maar er zal géén prijsuitreiking zijn  !!!  howhowhow… ni panikeren. De prijsuitreiking zal gebeuren op de volgende dinsdag nà de prijsuitreiking van die dag.

Vrijdag 07 juni.
Reserveer deze datum in je agenda… want in de namiddag trekken we richting Antwerpen voor onze culturele uitstap en voor zij die wensen gaan we na onze activiteit ook nog iets eten op een locatie waar we anders niet zo maar zouden binnenstappen….

Donderdag 5 september 
Op deze dag maken we onze ééndags golfuitstap. Dit jaar gaan we richting Nederland. Het Terrein : Het WOOLT .  Aangezien het een verplaatsing betreft van +/- 140 km hebben we beslist om een bus in te leggen.  Vertrek 8.00 uur op onze parking  Retour op onze parking +/- 23.00 uur
Kostprijs voor :  ontvangst / greenfee / 3 gangen diner / drank bij het eten en frisdranken tot bij vertrek : 105,00 euro
Deze prijs is te verhogen met een vergoeding voor het busvervoer, welke zal schommelen tussen de 20 en de 40 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers.
Opgelet !!!! hou je i golf inschrijvingen goed in het oog want de plaatsen voor de bus zijn beperkt !
 
Dames, Mijne Heren, nog goed trainen in deze laatste weken want het seizoen is in aantocht en wij willen knippen he

Nog een fijne dag en tot kortelings. 

Je Captain, Joris Van den Bruel

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nieuwsbrief van de captain... februari 2019


Beste Golfvrienden,

2019 is reeds voor een twaalfde deel voorbij !!!!  wat vliegt de tijd snel !!! Echt golfweer hebben we nog niet gekend maar de aanvang van het seizoen is in aantocht… Nog maar twee maanden en het is weer zo ver. Intussen kunnen we tijdens de eclectic nog flink wat oefenen en laat ons hopen dat we kortelings terug wat betere weeromstandigheden kennen.

Onze kalender wordt nog gestadig aangevuld en vervolledigd. Noteer dat je nog steeds kan inschrijven voor onze uitstap naar la douce France van 22-25 mei 2019 in domaine de la fôret. Liefst zo snel mogelijk aub …kwestie van onze reservatie definitief te maken.

Dit jaar bieden we onze leden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Van Lanschot trofee 2019. Onze gewone zomerwedstrijd van dinsdag 21 mei zal tevens in aanmerking genomen worden als kwalificatiewedstrijd. Voor de senioren zijn er 4 categorieën; 2 dames, 2 heren. De halve finale zal gespeeld worden op 9 juli op het terrein van de Brabantse. Finale op 10 september op de terreinen van Cleydael. Meer info en het wedstrijdreglement kan je via mail opvragen bij je captain [email protected].

De culturele uitstap en de ééndaagse golfuitstap zijn ook in volle voorbereiding.

Op voorstel van één van onze leden werd het reglement Match Play licht gewijzigd. U kan deze eerstdaags raadplegen op de website. De ploegen kunnen al samengesteld worden en de inschrijvingen kunnen gebeuren vanaf 01.03.2019. Etienne zal jullie hieromtrent verder berichten.

Op 7 en 8 mei organiseert Keerbergen een golfcriterium. Per club kunnen 2 ploegen van 4 deelnemen. Geïnteresseerden kunnen hun ploeg melden bij mij en zich vervolgens zelf via I-golf inschrijven .

Tot kortelings.
 
Joris Van den Bruel
Captain senioren Golfclub Kampenhout


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Nieuwsbrief van de captain... november 2018


Beste senioren,

Onze Eclectic is goed van start gegaan. Het zal een speciaal seizoen worden want er zijn toch enkele elementen waar we rekening moeten mee houden!

Zo was op 20.11 ons clubhouse gesloten en speelden we een shotgun. Dit zal ook het geval zijn op 8 januari 2019. Voor beide wedstrijden is er geen prijsuitreiking maar de prijzen worden wel gegeven aan de gerechtigden bij de eerstvolgende ontmoeting met Jean-Paul Vandenbossche.

Op 25.12.2018 en op 02.01.2019  zal er GEEN wedstrijd zijn ingevolge de feestdag.

Belangrijk ….. is dat we onze jaarlijkse Algemene Vergadering van de senioren houden op 11.12.2018 onmiddellijk na de prijsuitreiking van die dag.  Uiteraard zal er dus op 11.12.2018 ook een shotgun zijn zodat we allemaal bijna tegelijkertijd in het clubhouse arriveren.

Ook de prijsuitreiking van de Zomertour is voorzien tijdens de algemene vergadering.
 

We proberen er toch weer iets speciaals van te maken.

Rest mij alleen nog jullie allemaal een fantastisch winterseizoen toe te wensen … met veel goede weersomstandigheden… niet te veel water… en niet te koud  ……..

Ik zie jullie allemaal snel.   

 

Joris Van den Bruel

Captain senioren Golfclub Kampenhout


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nieuwsbrief van de captain... oktober 2018

Beste vrienden,

Om mijn nieuwsbrief te beginnen met het ’schone’ weer, zou ik in herhaling vallen….dus dat gaan we niet doen.

Laat ons het dan maar even hebben over het herstellen van pitchmarks.

Een pitchmark herstel je NIET door met je pitchfork onder de inslag in te steken en je pitchfork dermate op te lichten zodat de inslag verdwijnt … want op dat ogenblik breek je de wortels af en creëer je een holte onder de inslag waardoor er op korte termijn een dood plekje komt op de green.

Je herstelt je pitchmark door met je pitchfork in de green te prikken naast de inslag (beginnen langs de zijde waardoor de druk van inslag het meeste green is samengedrukt) en gewoon aan te drukken richting middelpunt van de inslag. Zo ga je rond de inslag heen en afhankelijk van hoe groot de inslag was, ga je een tweede cirkel rond de pitchmark maken. Je sluit af door met je putter het oppervlak mooi aan te drukken.
Indien mijn omschrijving niet duidelijk mocht zijn, mag je me altijd hierover aanspreken.

Het laatste deeltje van onze kalender ziet eruit als volgt :
16 oktober Luckat competitie (vossenjacht):  de eerste flight bepaald de ‘ par’ van elke hole welke zal gelden voor de wedstrijd
18 oktober  extra senior day: we ontvangen onze vrienden van Tielt Winge- counting wedstrijd. Vergeet niet in te schrijven.
23 oktober Closing wedstrijd :  Deze wedstrijd zal voorafgegaan worden met een gratis ontbijt.  Shotgun om 11 uur – wedstrijd en prijsuitreiking gevolgd door een gratis dinertje. Wie aan minder dan tien seniorenwedstrijden deelnam, dient wel te betalen. Ontbijt: 7€, diner: 15€.

Opgelet inschrijven voor ontbijt – wedstrijd en diner telkens afzonderlijk is NOODZAKELIJK
30 oktober  Halloween competitie; vergeet U niet te verkleden !!!  fun gegarandeerd  en …. Naar jaarlijkse gewoonte gaan we deze wedstrijd ook de baan spelen op een manier die we niet gewoon zijn… een cross country
En zo sluiten we het seizoen dan ook af en starten we aan een spetterde Eclectic waarbij de eerste wedstrijd tevens een speciale is welke gesponsord zal worden door Golf by Ratio.

Nog veel plezier en tot dan.

Joris Van den Bruel

Captain senioren Golfclub Kampenhout

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------NIEUWSBRIEF VAN DE CAPTAIN….  September 2018

Beste Golfvrienden,

Onze extra daguitstap naar Houthalen vorige vrijdag was weer een geweldig succes. Extra dank aan onze vice-captain Etienne Goedgezelschap voor de organisatie en aan Paul Lijnen en Frieda voor hun sponsoring.
Nog 7 wedstrijden te gaan en het zomer golf seizoen is weer voorbij !!!! We kenden een uitzonderlijke zomer (en nazomer tot heden).  Omwille van de uitzonderlijke hitte werd de wedstrijd Winge In op 7 augustus jongstleden afgelast. Deze competitie zal toch plaats vinden op een EXTRA seniorendag namelijk op donderdag 18 oktober. Inschrijven zoals gewoonlijk via I-golf.

Ook de wedstrijd op 29 mei werd afgelast wegens het prikken van de greens… Onze sponsor van die dag, GOLF BY RATIO, stelde voor om deze wedstrijd te spelen op  6  november. So it will be  … we all are happy !!!!  Deze wedstrijd maakt deel uit van de speciale WINTERCOMPETITIE van GOLF BY RATIO . Met een erg aardige prijzentafel  trouwens zoals gewoonlijk….   Deze wedstrijd zal tevens deel uitmaken van onze jaarlijkse Eclectic.
Extra nieuws omtrent het einde van ons zomerseizoen volgt zeer kortelings.

Sportieve en welgemeende groetjes aan iedereen,

Joris Van den Bruel
Captain Senioren Golfclub Kampenhout.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Nieuwsbrief juli
 

Beste vrienden, senioren golfers ( en niet golfers)

Weer een tijdje geleden dat jullie nog een nieuwsbrief mochten ont vangen van me.

Het seizoen vordert gestadig maar zeker. Tot op dit ogenblik kunnen we helemaal niet treuren omtrent de weersomstandigheden van het seizoen…. Hopelijk mag het goede weer - en niet het té goede weer – nog een tijdje aanhouden.

Volgende week, 10 juli, hebben we een OUT competitie naar Keerbergen en naar gewoonte ook een 9 holes competitie op Kampenhout.

De week daarop volgend, 17 juli hebben we de "WEDDING COMPETITION" . Deze wedstrijd wordt gesponsored door mezelf en mijn lieftallige vrouw Katelijne omwille van het feit dat wij op 25 mei jongstleden in het huwelijk zijn getreden.

De wedstrijd zelf is een qualifying wedstrijd met een speciale nearest tot he bride voor de dames en een nearest to the groom voor de heren. Als kers op de taart een nearest to the groom and bride voor dames en heren. Jullie Captain en Katelijne zorgen voor een mooie prijzentafel !

Hier willen we het niet bij laten…… De prijsuitreiking zal geschieden in trouwkledij –indien mogelijk- het is dus NIET verplicht maar om de sfeer te creëren is mijn verzoek aan jullie om, indien je getrouwd bent, en indien je nog je trouwkleren hebt….. om deze aan te trekken…. En passen ze niet echt meer… please do not worry …. Alleszins is de dress code ‘chique of ‘casual chique’

Vervolgens zal een buffetdiner opgesteld zijn : fritjes met stoofvlees of spaghetti carbonara

Dit diner wordt door The Perfect swing aangeboden aan 16.5 euro. U ontvangt tevens 4 dranken bonnetjes van 2.70 euro = 10.80 euro totaal 27,30.

Wij vragen jullie echter een bijdrage van 14 euro. Het verschil is voor rekening van mezelf en Katelijne Gelieve deze bijdrage vooraf te storten op rekening van Golfclub Kampenhout

Bank : BE vermelden: weddingcompetition 17.07

Na het diner komt de ceremoniemeester waarbij je je huwelijksbelofte kan hernieuwen. Ben je niet gehuwd maar heb je een vriend of vriendin, dan kan je samen een gelofte afleggen van liefde en gelukkig zijn…. Wens je deze ceremonie niet mee te doen, of ben je single … no problem…. Nog steeds welkom.

Na de ceremonie verzorgt een disco bar de muziek van ‘onze tijd’ en gaan we dansen…. Einde voorzien om uiterlijk 01.00 uur.

Inschrijven via i-golf is verplicht zowel voor de wedstrijd uiteraard als voor het diner en feestje. Met aanduiding gekozen eten en deelname ceremonie ja dan nee.

Wij hopen op een massale deelname zodat we er een fijn feestje van kunnen maken.
 

Joris Van den Bruel - captain senioren GC Kampenhout - en Katelijne
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief maart


Beste Golfvrienden,                                                     

De kriebelingen zijn aan t komen…… de lente is begonnen …… alléén merken we het nog niet. We hebben een winterseizoen gekend zoals nooit tevoren…. Vaak 5 holes gesloten….. een aantal dagen terrein gesloten, een aantal dagen-niet geschikte eclectic-dagen zodat we de winterholes moesten inschakelen…..  De eclectic is dan ook zeer speciaal want holes 3,4,5,6 en 7 konden we maar enkele malen spelen. Maar dat speciale brengt dan ook weer spanning met zich mee…. De kansen waren voor iedereen hetzelfde….. dus….. laat ons hopen dat we ze op onze laatste eclectic nog eens kunnen spelen zodat we toch nog betere scores kunnen behalen dan we al hadden….. De stress zal te snijden zijn !!!!   succes ermee.

Jullie bestuur luistert naar jullie !!!!  Inderdaad doen wij altijd ons best om voor iedereen goed te doen. Soms lukt dit niet en vaardigen we ter goeder trouw een regel   uit om verbeteringen te maken. Zo kondigden we tijdens de algemene vergadering aan dat we rabbits en 9 holes spelers zouden mengen in flights van 18 holes spelers……   oepsie het commentaar kwam van alle uithoeken ! zowel de 18 holes spelers als de 9 holes spelers alsook onze rabbits waren blijkbaar niet gelukkig met deze regel….. dus beslisten we met unanimiteit van stemmen om deze werkwijze NIET in te voeren.

Met betrekking tot de senioren die in 2018 de leeftijd van 75 jaar bereiken, is er voor de heren vanaf het nieuwe seizoen volgende regel van kracht :  Indien de optelsom van je leeftijd en je handicap gelijk is aan of hoger is dan 100….. dan kan je opteren om te spelen vanaf de blauwe tees. Opgelet je keuze is voor het ganse seizoen en kan niet aangepast worden. Gelieve Uw keuze bekend te maken aan Steven welke er dan zal voor zorgen dat je aangepaste strokes op de kaarten komen te staan.

In uitzonderlijke omstandigheden, bv na ziekte, kan je het seniorenbestuur verzoeken om toch goedkeuring te krijgen om van deze regeling gebruik te mogen maken. Het comité zal hierover in eer en geweten beslissen.  Voor de dames die ook aan deze voorwaarden zouden voldoen kunnen we spijtig genoeg niets toestaan aangezien er geen tee boxen zijn die dichter bij de green liggen dan de rode…...
Een korte reminder voor eerstkomende dinsdag 27 maart.  Jan Dierens, sportpsycholoog, komt tussen 18.30 en 20 uur ons onderhouden omtrent onze mentale ingesteldheid tijdens het golfen…. De moeite waard. Onze clubhouse –uitbaters voorzien een  dineetje voor ons aan speciale voorwaarden…. Inschrijven voor beiden is de boodschap indien nog niet gedaan !
MATCHPLAY…. Teams hoog tijd om jullie te vormen…. Het beloofd weer spannend te worden.
 
Op 11 mei gaan we met onze Cultuuruitstap Mechelen verkennen…. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar ….. snel wezen is de boodschap.    Indien interesse , inschrijven en betalen…
Nb :   prijsuitreiking eclectic 2017-2018 en matchplay 2017 op dinsdag 3 april  !!!!!!!!

In mijn naam, maar ook in naam van ons gans bestuursteam,  wens ik  jullie allen een fantastisch golfseizoen                                                                                                  
                                                                                      Jullie Captain,   Joris Van den Bruel

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tussentijds info


MATCHPLAY 2018

Een nieuw golfseizoen komt stilaan in zicht. Dus tijd om de Matchplay 2018 competitie voor te bereiden.
Het nieuwe wedstrijdreglement staat reeds enkele dagen op onze website. Het is quasi ongewijzigd tov editie 2017. Dank om dit aandachtig te lezen vooraleer uw inschrijving door te sturen. Inschrijven per team blijft uiteraard gratis en kan vanaf 12 maart 2018 t/m 7 april 2018 via email naar [email protected].

Let wel op: de deelnemers moeten een actieve handicapstatus (A) hebben .

Iedereen alvast veel succes met de onderhandelingen voor de teamvorming toegewenst.
 

“CULTURELE” UITSTAP VRIJDAG 11/05/2018 vanaf 13.30u

Zoals reeds kort vermeld tijdens onze vorige ledenvergadering, pikken wij terug op met het organiseren van een “culturele” uitstap op VRIJDAG 11 MEI 2018. Samenkomst op de Grote Markt van Mechelen ter hoogte van brasserie “ De Keizerin”. De wandeling start om 13.30u.

De wandeling  van ca. 1,5 km duurt ongeveer 2,5 u en een tussenstop is voorzien. Twee Mechelse topgidsen vertellen al zingend over het Mechelen van vroeger. Een stukje straattheater in woord en beeld in het plat Mechels met straffe stoten, straatfiguren en liedjes. Maak kennis met Rikskse den bult, Zwette Margriet en Kobe de potbuis.Een verrassende en onverbloemde kijk op Mechelen. Plezier verzekerd ! Nieuwsgierig waarom de St. Romboutstoren bovenaan zwarter is dan onderaan of waarom Mechelaars Astridjes eten? Ontdek het antwoord tijdens deze leuke wandeling in onvervalst gesproken en gezongen Mechels.

Deelnemen  bedraagt slechts 10€ pp. inbegrepen  een consumptie tijdens de tussenstop. Gezien het max.  aantal toegelaten deelnemers  beperkt is tot  50 personen , kunnen wij uw inschrijving pas officieel noteren na ontvangst van uw bijdrage op onze senioren rekening nr. BE48 7340 2706 4827. Dank voor jullie begrip.
Inschrijven voor dit uniek gebeuren zal mogelijk zijn vanaf 12 maart 2018 via het gewone  i-golf .

Sportieve groeten.

Etienne Goedgezelschap
Vice-Captain Senioren


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Nieuwsbrief januari
 

Beste Golfvrienden en golfvriendinnen,

Met enige vertraging omwille van de terreinomstandigheden,  konden we dinsdag van start gaan met onze eerste eclectic in het nieuwe jaar.

Aan allen die ik nog niet mocht ontmoeten, wens ik een gewèldig, gezond en sportief 2018.

Graag druk ik ook mijn expliciete dank uit aan mijn teamgenoten – bestuursleden die mij in het voorbije jaar niet voor 100 maar voor 200 % ondersteunden. Dank aan jullie allemaal voor jullie positieve medewerking aan de groepssfeer van onze seniorenclub en ik hoop dat jullie ervan genoten hebben.

Dank aan de sponsors welke onze wedstrijden bekroonden met mooie prijzen.

Dank aan het management en het secretariaat van de club.

Een nieuw jaar begonnen…. En onze nieuwe kalender begint ernstige vormen aan te nemen. We gaan er samen weer een spetterend jaar van maken.

Ons travel team getuigde al van ijverig werk en nodigden ons al uit voor deelname aan de uitstap in mei-juni.

Noteer alvast de nieuwe datum voor onze jaarlijkse algemene vergadering op 30 januari die zal doorgaan na de eclectic en aanvang neemt om 17.30 uur. Indien je van plan bent aanwezig te zijn, schrijf je dan in op I-golf indien dit nog niet gebeurd is.

Verder zal er in 2018 ook gewerkt worden aan een “culturele” uitstap.  Datum en uitnodiging  hiervoor volgt later.
 en jawel…. Deze datum mag je ook alvast noteren; op 27 maart, na het eclectic gebeuren komt Jan Dierens naar Kampenhout voor een toespraak en dit tussen 18.30 en 20 uur.

Jan Dierens is Sportpsycholoog en begeleidt menige golfers. Ook al zijn we geen 20 meer…. Op zijn manier leert hij ons hoe we door mentale controle van ons zelf… ons golfspel kunnen verbeteren. Ik was samen met onze vice-captain  getuige van zijn uiteenzetting en we waren beiden zo laaiend enthousiast dat we jullie  deze ervaring niet willen onthouden.

Ik wens jullie allemaal een goede wintertraining via de eclectics en een uitzonderlijk golfjaar toe.
 
Joris Van den Bruel      -      Captain senioren Golfclub Kampenhout.