BGI Zomertour  2016

KLIK HIER VOOR DE EINDSTAND 2016  !!!!

Zomertour 2016

De “Zomertour” is een regelmatigheidscriterium dat bestaat uit alle wedstrijden die door de Senioren van Golfclub Kampenhout georganiseerd worden (zowel thuis als op verplaatsing) en die volgens de formule Single Stableford (qualifying of niet) worden gespeeld gedurende het zomerseizoen (doorgaans tussen 1 april en 31 oktober). Wedstrijden die door de KBGF of de VVG georganiseerd worden komen niet in aanmerking. De wedstrijden in het kader van de Noord-Oost Competitie komen wel in aanmerking.

Organisatie

De wedstrijden worden gespeeld volgens 1. de Golfregels en Amateurstatus Regels goedgekeurd door R&A Rules Ltd, 2. het intern reglement van de club, en 3. de local rules van de baan die gespeeld wordt.

De Zomertour valt onder de organisatie en toezicht van het Seniorencomité van Golfclub Kampenhout. Per wedstrijd zullen zij een van hen als wedstrijdverantwoordelijke aanduiden

Het Comité
·       organiseert en houdt toezicht op de wedstrijden,
·       ziet toe op het correct toepassen van de regels en sancties van het reglement,
·       neemt alle beslissingen die niet volgens regels gedefinieerd zijn,
·       neemt de scorekaarten in ontvangst of bepaalt waar de scorekaarten moeten worden ingeleverd,
·       houdt de uitslagen bij, stelt een klassement en een eindrangschikking op
·       afficheert de uitslagen en het klassement; de beslissingen van het Comité zijn definitief en kunnen door de deelnemers niet betwist worden,
·       stelt de categorieën vast en de winnaars en hun runner-ups in elke categorie.

Deelnemingsvoorwaarden

De Zomertour staat open voor alle senior amateurspelers die:
• lid zijn van Golfclub Kampenhout, en
• op het einde van de Zomertour 2015 een officiële handicap hebben.

De competitie

Per wedstrijd wordt een rangschikking opgemaakt volgens het behaalde aantal Stableford punten.

De uitslagen van alle wedstrijden worden verwerkt in een algemeen klassement dat leidt tot een eindrangschikking per categorie.

Om aan het einde van de zomertour in aanmerking te komen voor de prijzen moet de speler minstens aan 10 wedstrijden van de Zomertour hebben deelgenomen, waarvan vier qualifying / counting .

De spelers worden volgens de officiële handicap die zij na de laatste wedstrijd van de Zomertour bereikt hebben ingedeeld in totaal drie categorieën :
- 1 categorie Dames
- 2 categorieën Heren (volgens handicap)

De speler met de meeste punten in zijn tien beste wedstrijden wordt de winnaar van de Zomertour in zijn categorie.

Bij gelijke stand wordt vervolgens rekening gehouden met in dalende orde van belang :
• het aantal top 10 plaatsen in elk van de tien beste wedstrijden
• het aantal top 5 plaatsen in elk van de tien beste wedstrijden
• de hoogste behaalde netto score in een van de tien beste wedstrijden

Er wordt door de sponsor een prijs voorzien voor de winnaar van elke categorie en een voor de runner-up.

Veel succes!

Jan Bormans