Winter Eclectic

Reglement Winter Eclectic Senioren 2016 - 2017

klik hier voor resultaten !!!

Definitie

Eclectic is een spelformule in stroke play waarbij een speler (speelster) verscheidene keren het parcours van Kampenhout speelt . Per hole wordt steeds de beste score, gemaakt over alle gespeelde rondes, weerhouden.

De Winter Eclectic in Kampenhout  is een regelmatigheidscriterium over alle door het Seniorencomité georganiseerde wedstijden gedurende de winterperiode : in principe alle dinsdagen tussen 1 november en 31 maart van het volgende jaar.

Indien een dinsdag op een feestdag valt zal er desgevallend tijdig  een vervangdag in dezelfde week vastgelegd worden. Er zal evenwel geen extra dag voorzien worden ,  dus nooit 2 Eclectic wedstrijden in dezelfde week.

Deelnemingsvoorwaarden .

Alle senioren van Kampenhout mogen aan dit criterium deelnemen , d.w.z, Heren, Dames en Rabbits.

Inschrijvingen gebeuren via I-Golf op dezelfde manier zoals in de zomerperiode.
Het secretariaat stelt de flights op. Deelname is gratis.
Elk speler ( speelster) meldt zich voor aanvang aan bij het secretariaat en ontvangt zijn scorekaart.

Iemand die niet via I-Golf ingeschreven is, kan toch aan de competitie deelnemen, op voorwaarde dat hij zelf een blanco scorekaart neemt en vertrekt na de laatste flight van de ingeschrevenen. Men moet minstens met 2 zijn per flight.

Niet-senioren, leden van Kampenhout, kunnen, bij voldoende ruimte op de startlijst, deelnemen aan de wedstrijden maar komen niet in aanmerking voor de Eclectic rangschikking noch voor de dagprijzen.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de normale regels, inclusief de local rules . Uiteraard gelden de tijdelijke regels, zoals ze op het groot info bord aan de gevel van het secretariaat aangekondigd worden, zoals het dragen van de golftas, het plaatsen van de bal op de fairways, de sluiting van bepaalde holes, enz.

Er mag ofwel 9 ofwel 18 holes gespeeld worden, niet meer, niet minder, met start van hole 1 of hole 10. Men  kan dus   niet langer meer holes à la carte gaan selecteren. Voor de Eclectic rangschikking wordt dus enkel rekening gehouden met de eerste 9, de laatste 9 of uiteraard de totale 18 holes (eventueel verminderd met de gesloten holes).

De competitie.

Er wordt gespeeld vanaf de winter tee-offs met aankomst op de zomergreens ; dus bij wintergreens, gelden de resultaten niet voor de Eclectic rangschikking.
Om  traag spel te vermijden, is het maximum aantal toegelaten slagen per hole gelijk aan 9, met vermelding van 10 op de scorekaart of een kruis.

Elke wedstrijd heeft individuele winnaars, volgens de single stableford formule over 18 holes.  Deze punten moeten dus eveneens op de scorekaart genoteerd worden.  Alle scorekaarten worden binnen gebracht  in het clubhouse (dus  niet op het secretariaat ) voor de wekelijkse prijsuitreiking rond 17 u., afhankelijk van het aantal deelnemers.  De winnaars krijgen in principe een symbolische prijs.

Sponsoring van bepaalde wedstrijden is evenwel mogelijk.

De uitslagen van alle wedstrijden worden verwerkt in een algemeen klassement dat leidt tot een eindrangschikking per categorie met, enerzijds bruto en anderzijds netto scores. De algemene rangschikking zal wekelijks of ten laatste 2 weken na de wedstrijd medegedeeld worden via de website van Kampenhout, afdeling Senioren, item Eclectic.

Alle eventuele betwistingen worden beslecht door de Eclectic coordinator.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking  per categorie zal plaatsvinden de eerste dinsdag van het zomerseizoen.
Er worden 3 prijzen per categorie voorzien.

Veel succes

André Guisset,