Nieuwsbrief mei

Beste Golfvrienden,

Het is weer een tijdje geleden en dus weer tijd voor een nieuwsbrief van de Captain.

Het is mei…. En de lente moet hard vechten tegen de soms winterse weersomstandigheden ….……   Niettegenstaande hebben we toch al enkele leuke golfdagen gekend.

Voor zij die op de prijsuitreiking van vorige competitie aanwezig waren, en waarvan    Trees en Jan Van Goidsenhoven de sponsors waren, is het eigenlijk al geen nieuws meer…..

Bij deze prijsuitreiking deed ik de mededeling dat vanaf heden al onze competities vanaf de maand mei tot en met september “qualifying” zullen zijn en dat ik, in samenspraak met de aanwezige leden van ons seniorencomité, telkenmale na de wedstrijd zal beslissen om deze al dan niet om te zetten naar “counting”. Opgelet …. We gaan hier niet lichtzinnig mee omspringen…. Alleen als de weersomstandigheden dermate slecht zijn of als door omstandigheden de algemeenheid der uitslagen dermate slecht zijn, zal deze omzetting gebeuren.   Zo waren bijvoorbeeld bij de eerste qualifying wedstrijd de helft van de greens licht geprikt en ingezand. De kwaliteit van deze bewerkte greens was echter dermate goed dat de qualifying behouden bleef.

Diverse raadplegingen bij onze eigen leden maar ook gesprekken met andere clubs deden ons deze beslissing nemen. Bovendien vind niemand het fijn dat men na het seizoen plots verschillende punten in handicap stijgt….

De SENIOREN VAN KAMPENHOUT GOLFCLUB blijven niet achter en spelen voor datgene wat ze WAARD zijn en daar mogen we fier op zijn !

Jullie zullen ook merken dat onze “greens” harder aan het worden zijn…..  Dit is een doelbewuste doelstelling van de club. Jullie zullen ook merken dat er minder pitch marks gemaakt worden bij de inslag van jullie bal op de green. Dames, Heren, dit wil NIET zeggen dat je niet meer hoeft te kijken dat je geen “ pitch markt “  gemaakt hebt en hoe klein hij ook is, niet zou moeten herstellen.  PITCHFORK steeds op zak én gebruiken aub wanneer nodig.               En ik kan het niet genoeg herhalen BUNKERS HARKEN aub….   niets is zo vervelend als je bal in de bunker ligt en dan nog in het voetspoor van een voorganger……

De ervaring leert ons dat het erg gewaardeerd werd dat er tijdens onze OUT dag naar Duisburg, er een 9 holes wedstrijd was op Kampenhout voor zowel de senioren als de rabbits. De rabbits werden in de flights opgenomen en konden wel wat opsteken van de andere senioren.    Wel, wij zullen tijdens de volgende OUT wedstrijden ook dergelijke 9 holes competitie op ons terrein voorzien.

Senioren en Rabbit-senioren, nog één verzoekje…. Probeer op de prijsuitreiking telkens aanwezig te zijn uit respect voor je vrienden, medegolfers, flightgenoten, en niet te vergeten voor de SPONSOR.

Tot snel en geniet van jullie GOLF

Joris Van den Bruel
Captain senioren Golfclub Kampenhout